Hej Laholm – för den nyfikne och aktive

Hjälpverksamhet med hjärta och ljus

Ni har säkert sett oss på stan med våra gula jackor vid till exempel julskyltning eller alla hjärtans dag, men vad gör vi egentligen där är det säkert många som frågar sig.

Lions Club är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en lite bättre plats att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt.

Vad gör vi i Lions Club Laholm för att bidra till detta då? Jo! Kort och gott, vi jobbar tillsammans för att samla in pengar som kan gå till behövande i samhället. Stora aktiviteter vi gör tillsammans är till exempel julskyltningen där vi säljer julkalendrar, korv och har lotteri. Vi samlar in gamla julgranar och ser till så att de hamnar på återvinningen för att sprida värme ytterligare en gång. Vi anordnar ”Ljushjärtan” på Alla hjärtans dag för att lysa upp vår stad i februarimörkret, det brukar vara en uppskattad tillställning hos Laholmare och besökare i vår stad. Detta är några exempel, ni som är intresserade kan gå in på vår hemsida lionslaholm.se för att läsa mer.

Varför jag blev en Lion? I början av 2010 fick jag frågan från min tidigare arbetskamrat Kurt Johansson som jag arbetat ihop med på Micor, om jag skulle vara intresserad av att bli medlem i Lions. Jag frågade lite försynt vad det innebar och vad Lions står för. Efter en mycket bra redogörelse av Kurt kände jag att det här kan vara något för mig. Jag tackade ja och blev inbjuden till Lions Club Laholms klubbmöte som på den tiden hölls på Lögnäs Gård. Jag blev väldigt väl omhändertagen av medlemmarna som förbarmade sig över junioren som då var 38 år gammal. Efter ett antal klubbmöten blev jag intagen som medlem och min fadder i klubben blev min gamle arbetskamrat Kurt Johansson. Sen dess är jag medlem i Lions Club Laholm.

Den gemenskap vi har i klubben och framförallt de roliga och olika aktiviteterna som man är med på berikar tillvaron och jag känner att jag gör skillnad i samhället. Det kan vara allt ifrån att samla in pengar till att ge våra äldre på sjukhemmen en liten julklapp som traditionsvis delas ut varje år av ”Lions jultomtar”, till att stå nere på torget och prata med medborgarna samtidigt som jag säljer korv till dem.

Nu har jag varit medlem i Lions Club Laholm i åtta år och varit President och fått hålla i Valborgsfirandet nere vid Rökeriet i Laholm. Jag brinner fortfarande för att arbeta ihop med mina vänner i Lions Club Laholm för tillsammans gör vi skillnad!

Peter Wallgren Past President Lions Club Laholm

Lions Club Laholm – Vi hjälper!