Hej Laholm – för den nyfikne och aktive

Ett hållbart hem att längta till

På vägen hem från stora mässan Formex i Stockholm besökte vi ett av få möbelföretag som fortfarande tillverkar sina möbler i Sverige. Vilket fantastiskt hantverk och vilken yrkesskicklighet vi fortfarande har i vårt land. Med kvalitet som ger hållbarhet för generationer. Metallfjädrar från Västergötland och furu från Norrland blandas med tyger från världens alla hörn och monteras i skogarna i Småland. Hos ett företag som funnits i samma familj i över 100 år. Här pratar vi  hållbarhet! Dessa möbler säljer vi gärna i vår butik, Malmnäs Möbler & Interiör, på Lilla Horsabäck Gård utanför Våxtorp.

Vi köpte denna fina gård för 10 år sen. Vi, det är jag (Alexander) som älskar inredning/trädgård och vackra miljöer, och Philip som driver lantbruket passionerat.

Vi startade med mjölkkor för att sedan utveckla fler verksamheter, såsom vår butik som öppnade våren 2014. Idag är det en högst levande gård. Lantbruket består av grisar, amkor, lite får samt katter och en hund. Under hösten står vi inför en ny fas när vi nu utökar butiksytan till det dubbla för att skapa plats åt ännu fler fina möbler.

Vi får ofta frågan om hur det är att driva butik såhär ute på landet. Hur hittar kunder hit? Kan detta fungera? Svaret är JA, det går verkligen hur bra som helst och faktum är att vi ser det som enorm styrka att vara just där vi trivs som bäst. Våra kunder kommer ”hem” till oss och vi skapar en atmosfär och miljö som blir unik i jämförelse med dagens moderna shoppingområden där allt ser likadant ut i stort sett var i världen man befinner sig. Det som vi har finns ju bara just här. Heminredning går att hitta på många ställen, men vi erbjuder hela upplevelsen. Ett utflyktsmål.

Nästa verksamhet att utveckla kan bli att sälja kött direkt från gården. Att vi själva alltid äter kött från vår egen gård är en självklarhet för oss. Vi vet precis hur bra våra djur har det här. Våra besättningar är små vilket ger tid för en bra överblick på alla djur. Philip i synnerhet går gärna och kliar djuren bakom örat då och då. Det gör att de känner sig trygga med sin omgivning.

Inredningar liksom människor och djur mår bäst av att tas om hand varsamt. Låt saker få ta lite tid, ta vara på stunden och njut av exempelvis ett byggkaos eller annat roligt projekt! Resan är ibland roligare än målet. Men vid slutresultat av ett välbyggt/hållbart hem är känslan av inre frid och nöjdhet total.

Hållbarhet ligger i tiden. Trender kommer och går men riktiga klassiker som inger trygghet, de består. Det gäller även relationer.

Vi firar alltid varandras födelsedagar men ger sällan varandra presenter. En vanlig födelsedagsmorgon brukar inledas med:

– Grattis hjärtat! Du får ännu ett år tillsammans med mig.

Vårt tips är att aldrig ta något för givet, man vet aldrig vad morgondagen ger.

Tag vara på det bästa och varandra här idag!

Med önskan om en härlig sensommar

Alexander & Philip Malmnäs